sábado, 26 de mayo de 2012


Dirigit a:

  • Professors de nivell professional o superior interessats en ampliar els recursos que imparteixen en classe, en incloure la improvisació i el contacte amb la música moderna com una activitat més dels seus projectes didàctics.
  • Tot aquell que desitge explorar i buscar noves experiències i emocions dins del camp de la música complementant el seu coneixement amb noves tècniques i nous recursos musicals.
En aquest taller, es pretén introduir a l’alumne en aquest estil musical, asseient les bases imprescindibles que ajuden a comprendre aquesta música i la seua característica principal: La improvisació.
Amb la finalitat de fomentar la creativitat musical de l’alumne, ens endinsarem en el món de la improvisació mitjançant l’estudi dels conceptes teòric-pràctics bàsics del Jazz, mantenint un equilibri didàctic entre teoria i pràctica que ens permeta aprendre al màxim passant-ho tan bé com siga possible.
Així doncs, els continguts a tractar, son tant de tipus teòric com pràctic. En els aspectes teòrics, es duràn a terme els fonaments principals que ajudaran a l’alumne a desenvolupar de forma pràctica alguns dels estandars del Jazz. Per a açò es formarà un combo/ensemble amb els alumnes del curs. D’aquesta maneres podrem posar en pràctica les matèries apreses on tots en conjunt instrumental, gaudirem de les possibilitats creatives que ens ofereix la màgia comunicativa i interactiva del Jazz.
Tot açò es realitzarà mitjançant una o diverses sessions amb una projecció didàctica que conté més de 60 diapositives interactives i que segueixen pas a pas, el camí que hem de recórrer per a poder improvisar de forma bàsica i ben fonamentada. Aquest projecte és fruit de més de deu anys d’experiència en la didàctica de la música moderna i el Jazz, així com d’un anàlisi minucios de les necessitats de cada alumne a través dels anys.
És necessari saber que en l’actualitat, els estudis d’aquest estil musical ja estan integrats en el pla d’Estudis Superiors dels Conservatoris de tot el país, incloent València, on podrem cursar el Grau Superior en l’especialitat de Jazz de forma totalment reglada.
más información:

No hay comentarios: